Vårt garn


GARN FRA NEADALEN


Vi henter våre råvarer fra dyr som beiter i Neadalen. Fra Sylan i Tydal kommune til Selbustrand i Selbu kommune. Det er sauer som beiter i utmarksområdene både på nord og sørsiden av elva Nea. Ferdes du i skog og fjell, besøker noen av alle de flotte turmålene vi har i disse to kommunene, så kan det godt hende at du treffer på noen av disse sauene.

Hersjøen

Hersjøen-garnet er laget av ull fra spælsauen. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter mellom Hersjøen og Stråsjøen i Selbu kommune. Dette garnet egner seg ypperlig til strikking av sokker og votter. Det er slitesterkt og velegnet til de som trenger ekstra slitestyrke uten nylonforsterkninger. Spælsau-ulla har to gode kvaliteter: Den har lange sterke dekkhår, som gjør garnet slitesterkt og den har deilig myk bunnull som gjør det godt og varmt. 


Lengde/vekt:      ca 90 m / 50 g        ca 180 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5

Bringen

Bringen-garnet er laget av ull fra den grå trøndersauen. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Bringen i Selbu kommune. Ull med lange tykke fibre gir godt hold i plagget og bidrar til høy slitestyrke, mens mykere fiber gjør at plagget er deilig å ha på seg. Garnet er et allsidig garn som kan brukes til det meste. 


Lengde/vekt:      ca 70 m/ 50 g       ca 130 m/ 100g

Anbefalt pinnestørrelse: 3 - 4


Bringen finnes i både 50 og 100 grams hesper.


Hyllingen

Hyllingen-garnet er laget av ull fra den gammelnorske sauen. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter i fjellet Hyllingen i Tydal kommune. Dette garnet egner seg ypperlig til strikking av sokker og votter. Denne ulla har helt spesielle egenskaper, med høy slitestyrke. Garnet selges i naturlige farger, i alt fra lysegrått og brunt til svart.


Lengde/vekt:       ca 80 m/ 50 g         ca 160 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 3 - 4

Essand

Essand-garnet er et garn laget av ull fra den norske kvite sauen. Det er et mellomtynt garn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Essandsjøen i Tydal kommune. Dette garnet er et allsidig garn, da du kan bruke det til hva du vil.


Lengde/vekt:       ca 70 m/ 50 g       ca 130 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 3 - 4


Essand-garnet finnes  i 50 og 100 grams hesper, både med og uten plantefarger.

Østrungen

Østrungen-garnet er et garn laget av ull fra den norske kvite sauen. Det er et mellomtynt garn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Østrungen i Selbu kommune. Dette garnet er et allsidig garn, da du kan bruke det til hva du vil. Dette 3-trådsgarnet produseres på minispinneriet vårt i vakre Neadalen. Vi behandler ulla svært skånsomt, slik at den beholder de gode egenskapene som ull har.


Lengde/ vekt:       ca 75 m / 50 g          ca 150 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5

Sørungen

Sørungen-garnet er laget av ull fra pelssau. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Sørungen i Selbu kommune. Garn er et glansfullt, mykt og luftig, egner seg godt til gensere, votter og barneplagg. Den myke fiberen gjør at plagget er deilig å ha på seg.


Lengde/ vekt:       ca 80 m / 50 g       ca 160 m / 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5


Sørungen-garnet finnes i både 50 og 100 grams hesper.

Fongen

Fongen-garnet er en blanding av spæl sau og norsk kvit sau. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter i områder rundt Fongen. Fongen ligger i Selbu, Tydal og Meråker kommune. Garnet har en egen glans, og egner seg til gensere, luer, skjerf og barneplagg. Blandingen gjør at det er et slitesterkt garn.


Lengde/ vekt:       ca 85 m / 50 g       ca 170 m / 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5


Fongen-garnet finnes i både 50 og 100 grams hesper.

Vi har også flere garntyper som Børdalen, Blåhåmmåren, Ruten, Nea osv.

Produkter strikket av vårt garn

Islender
Islender
Islender strikket i Essand og Bringen (strikket av Grete Duna)
Vanter/ votter
Vanter/ votter
Strikket i Essand og Bringen
Sokker/ lugger
Sokker/ lugger
Strikket i Bringen og Essand
Vanter/ votter
Vanter/ votter
Strikket i kvit og grå spel ull
Vanter/ votter
Vanter/ votter
Strikket i Hersjøen og Hyllingen
Tova votter
Tova votter
Strikket i Bringen og Essand