Vårt garn


GARN FRA NEADALEN


Vi henter våre råvarer fra dyr som beiter i Neadalen. Fra Sylan i Tydal kommune til Selbustrand i Selbu kommune. Det er sauer som beiter i utmarksområdene både på nord og sørsiden av elva Nea. Ferdes du i skog og fjell, besøker noen av alle de flotte turmålene vi har i disse to kommunene, så kan det godt hende at du treffer på noen av disse sauene.

Hersjøen

Hersjøen-garnet er laget av ull fra spælsauen. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter mellom Hersjøen og Stråsjøen i Selbu kommune. Dette garnet egner seg ypperlig til strikking av sokker og votter. Det er slitesterkt og velegnet til de som trenger ekstra slitestyrke uten nylonforsterkninger. Spælsau-ulla har to gode kvaliteter: Den har lange sterke dekkhår, som gjør garnet slitesterkt og den har deilig myk bunnull som gjør det godt og varmt. 


Lengde/vekt:      ca 100 m / 50 g        ca 200 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5


Hersjøen finnes i både 50 og 100 grams hesper.

Bringen

Bringen-garnet er laget av ull fra den grå trøndersauen. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Bringen i Selbu kommune. Ull med lange tykke fibre gir godt hold i plagget og bidrar til høy slitestyrke, mens mykere fiber gjør at plagget er deilig å ha på seg. Garnet er et allsidig garn som kan brukes til det meste. 


Lengde/vekt:      ca 75 m/ 50 g       ca 150 m/ 100g

Anbefalt pinnestørrelse: 3.5 - 4.5


Bringen finnes i både 50 og 100 grams hesper.


Hyllingen

Hyllingen-garnet er laget av ull fra den gammelnorske sauen. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter i fjellet Hyllingen i Tydal kommune. Dette garnet egner seg ypperlig til strikking av sokker og votter. Denne ulla har helt spesielle egenskaper, med høy slitestyrke. Garnet selges i naturlige farger, i alt fra lysegrått og brunt til svart.


Lengde/vekt:       ca 80 m/ 50 g         ca 160 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 3 - 4

Essand

Essand-garnet er et garn laget av ull fra den norske kvite sauen. Det er et mellomtynt garn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Essandsjøen i Tydal kommune. Dette garnet er et allsidig garn, da du kan bruke det til hva du vil.


Lengde/vekt:       ca 75 m/ 50 g       ca 150 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 3.5 - 4.5


Essand-garnet finnes  i 50 og 100 grams hesper, både med og uten plantefarger.

Østrungen

Østrungen-garnet er et garn laget av ull fra den norske kvite sauen. Det er et mellomtynt garn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Østrungen i Selbu kommune. Dette garnet er et allsidig garn, da du kan bruke det til hva du vil. Dette 3-trådsgarnet produseres på minispinneriet vårt i vakre Neadalen. Vi behandler ulla svært skånsomt, slik at den beholder de gode egenskapene som ull har.


Lengde/ vekt:       ca 100 m / 50 g          ca 200 m/ 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5

Sørungen

Sørungen-garnet er laget av ull fra pelssau. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter ved Sørungen i Selbu kommune. Garn er et glansfullt, mykt og luftig, egner seg godt til gensere, votter og barneplagg. Den myke fiberen gjør at plagget er deilig å ha på seg.


Lengde/ vekt:       ca 80 m / 50 g       ca 160 m / 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5


Sørungen-garnet finnes i både 50 og 100 grams hesper.

Fongen

Fongen-garnet er en blanding av spæl sau og norsk kvit sau. Det er et mellomtynt 3-trådsgarn laget av utvalgt ull fra lokale sauer som beiter i områder rundt Fongen. Fongen ligger i Selbu, Tydal og Meråker kommune. Garnet har en egen glans, og egner seg til gensere, luer, skjerf og barneplagg. Blandingen gjør at det er et slitesterkt garn.


Lengde/ vekt:       ca 85 m / 50 g       ca 170 m / 100 g

Anbefalt pinnestørrelse: 2.5 - 3.5


Fongen-garnet finnes i både 50 og 100 grams hesper.

Vi har også flere garntyper som Vekta, Blåhåmmåren, Ruten, Nea osv.

Sjekk ut nettbutikken for mer informasjon.

Produkter strikket av vårt garn

Islender
Islender
Islender strikket i Essand og Bringen (strikket av Grete Duna)
Vanter/ votter
Vanter/ votter
Strikket i Essand og Bringen
Sokker/ lugger
Sokker/ lugger
Strikket i Bringen og Essand
Vanter/ votter
Vanter/ votter
Strikket i kvit og grå spel ull
Vanter/ votter
Vanter/ votter
Strikket i Hersjøen og Hyllingen
Tova votter
Tova votter
Strikket i Bringen og Essand