Vår historie


Vår historieNea Ullspinneri er et AS som ble registret i november 2021. Spinneriet leier et lokale av Tydal kommune som ligger i sentrum av Ås.

Spinneriet er et familieeid selskap, som eies av ekteparet Anita og Fred Kåre Fremo.


På høsten 2021 undersøkte vi muligheten for å starte et mini spinneri, og da begynte ballen å rulle.  Det var en canadisk produsent, Belfast Mini Mills, som kunne lage det vi behøvde for et mini spinneri.  I november 2022 var maskinene endelig på plass, og vi kunne komme igang med produksjon.


Flere i familien har drevet/driver med sau og geit, og vi ønsket å få utnytte denne ressursen. Vi lager garn og kardet ull fra norske lokale sauer og geiter, som det finnes mange ulike raser av, med unike egenskaper. Vi bruker norsk ull som er kjent for den fantastiske toveevnen og gode kvaliteten. Spesielt kjent for god styrke, glans og spenst. Fra ulla kommer til oss til den er et ferdig produkt, er den behandlet på en skånsom måte for å kunne beholde ullas egenskaper. 

Nea Ullspinneri  er et lite, miljøvennlig spinneri , som kan tilby gode, varige produkt. Vi vil ha et lite utsalg i våre lokaler og du kan kjøpe i vår nettbutikk.